Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Morele.net

Krystian Jachna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż zamówiłem zestaw komputerowy 28.12.2012

Cały czas jest tak, nie zmieniają nic. Ile to może jeszcze potrwać?

Ile będe czekał ?... Jak coś to kuriera zamówiłem :D

90404800794313213419.png

blck.png

CPU: Intel Core I7 2700k // Mobo: ASRock Fatal1ty Z68 Proffesional Gen 3 // GPU: Sapphire Radeon HD7850 1024 MB/DDR5/256b // RAM: Kingston HyperX 2x4GB 2133MHz DDR3 // Zasilacz: OCZ Fatal1ty 550W // HDD: Western

Digtal Caviar Blue, 3.5", 500GB, SATA III, 7200RPM // Obudowa: Antec Dark Fleet DF10 ATX

Opublikowano

Był nowy rok, ja zamówiłem kumplowi podzespoły i dopiero dzisiaj je wysłali (zamówienie 21.12.12), morele na pewno mają więcej zleceń, przez co wszystko się opóźnia. Przyjdzie w następnym tygodniu... a, no i zamówiłeś montaż... to również trochę potrwa ^.^. Powinieneś dostać w następnym tygodniu, bo widzę, że wszystko ukończone.

Opublikowano

Był nowy rok, ja zamówiłem kumplowi podzespoły i dopiero dzisiaj je wysłali (zamówienie 21.12.12), morele na pewno mają więcej zleceń, przez co wszystko się opóźnia. Przyjdzie w następnym tygodniu... a, no i zamówiłeś montaż... to również trochę potrwa ^.^. Powinieneś dostać w następnym tygodniu, bo widzę, że wszystko ukończone.

Procesor jeszcze.

Kurde chce go w piątek najpóźniej :D

blck.png

CPU: Intel Core I7 2700k // Mobo: ASRock Fatal1ty Z68 Proffesional Gen 3 // GPU: Sapphire Radeon HD7850 1024 MB/DDR5/256b // RAM: Kingston HyperX 2x4GB 2133MHz DDR3 // Zasilacz: OCZ Fatal1ty 550W // HDD: Western

Digtal Caviar Blue, 3.5", 500GB, SATA III, 7200RPM // Obudowa: Antec Dark Fleet DF10 ATX

Opublikowano

Będzie ciężko, jak potwierdzą, że wysłali, to powinieneś dostać na 3 dzień (punkt morele - kurier - terminal - dzień wolnego - kurier - Ty) Zależy jeszcze gdzie mieszkasz...

Opublikowano

Będzie ciężko, jak potwierdzą, że wysłali, to powinieneś dostać na 3 dzień (punkt morele - kurier - terminal - dzień wolnego - kurier - Ty) Zależy jeszcze gdzie mieszkasz...

W domu :P

Sosnowiec <3

blck.png

Opublikowano

Skoro Sosnowiec (za granicą, nie ? :D), to najbliższy punkt masz chyba w Katosach, czyli od momentu wysłania przyjdzie na 80% na trzeci dzień, drugiego też możesz wyczekiwać, ale szanse są nikłe. I tak głupio, że wziąłeś usługę montażu i kuriera, ja wiem co się wyrabia na terminalach, jak wygląda ładowanie oraz rozładunek... nie chciałbyś widzieć, jak rzucają Twoim sprzętem (a rzucali na pewno), lepiej było zamówić w częściach, już pełno komentarzy było, w jakim stanie kompy do nich dochodziły.

Opublikowano

@Sweet

Jeśli paczka zostanie już wysłana to dotrze na drugi dzień ROBOCZY chyba że kurierzy będą się opierdzielać choć nie powinni. Przykładowo jeśli wyślą w czwartek to powinien przyjechać w piątek.

Opublikowano

Zależy jaką firma i jakie mają ustalone godziny przyjmowania paczek. Jeśli nie zdążą zarejestrować przesyłki na terminalu np. do godziny 18.00, to paczka dojdzie zarejestrowana zostanie dopiero na następny dzień. Kurier ma określony rejon na którym pracuje do konkretnej godziny, a na pierwszy rzut idą paczki zarejestrowane wcześniej.

Opublikowano

Zamawiałeś coś kiedyś w morelach? Bo ja tak i w mailu dla kupującego zawsze jest napisane, że jeśli wpłata dotrze do 16 danego dnia to zostanie ona wysłana czyli można powiedzieć, że pewnie kurier po paczki przyjeżdża o godzinie 16. Do terminala wszystko zdąży dojść, w nocy jest rozwóz na inne regiony a następnego dnia kurierzy jeżdżą z paczkami. Do mnie kurier z moreli jechał już 3 razy i zawsze był następnego dnia po wysłaniu paczki z moreli.

Opublikowano

Procesor jeszcze.

Kurde chce go w piątek najpóźniej :D

też zamówiłem sprzętu dużo w cooling.pl 29.12.2012 i dziś mail ; "Status zlecenia ; Realizacja Data 03.01.2013" ... ;/

i7 3770K @4.6GHz

GTX 760 SLI x2

16GB 2400MHz

2x256GB Samsung 830 Raid 0

Opublikowano

Napisali mi email, że zostanie jutro do końca zrealizowane.

Czyli dostanę go w pon/wto.

Można zamknąć.

Mam limit to lajków dzisiaj nie dam :P

blck.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...